Info banen: uge 32

Banen er åben.

• Ukrudtbekæmpelse.
  • Greens vertikalskæres og topdresses let (hvis vejret tillader det).
  • Der klippes græs på Driving Rangen om tirsdagen. Derfor lukkes der mandag aften for at samles bolde, og der åbnes igen tirsdag når græsset er klippet. (ca. kl 11).

April 2019

Så er golfsæsonen 2019 skudt i gang, og sommerbanen er åbnet op til en ny sæson. Det har været lidt småt med information fra min side, men med 3 nye ansatte på banen, har der været mange udfordringer, der skulle løses først :-). Men nu ser det ud til, at alle har fundet sig til rette og så kan jeg prøve at rette lidt op på den manglende information.

På banen har vi haft gang i mange ting.
Der er blevet lagt dræn på hul 5 før grøften. Der mangler bare at blive kørt vækstjord på renderne og sået græs. Dette arbejde skulle gerne laves færdig her i april måned, så græsset kan nå at spire hurtigt og vi forhåbentlig kan spille hullet, som vi plejer.

På hul 1 har der været store problemer med vand midt på fairway, der har stået vand i de 2 lunker og de riste der skulle have ledt vandet væk, har ikke virket. Vi har fundet ud af at rødderne fra den trægruppe i venstre side af fairway er groet ned i aftrækket fra drænbrønden og derved spærrede for gennemløbet. Disse rør er nu spulet fri og der er hul igennem.

Der er mange steder på banen, hvor der burdes drænes, og vi vil fortsætte arbejdet de næste mange år. Det er både tidskrævende og dyrt, så det må blive i forhold til budgettet.

På vandingsanlægget er der også lavet en del de sidste par sæsoner. Der har været en del udskiftninger af gamle kuglehaner og fittings i de bokse, som går ind til green/teestederne, da mange af dem var ved at ruste væk. I sæsonen 2018 fik vi virkelig afprøvet, om vores anlæg kunne følge med og jeg synes faktisk, at det lykkes at holde det meste grønt. Dog har der på puttebanen og indspilsgreenen været lidt problemer, så derfor er der sat lidt flere sprinklere på de 2 greens, så vi er klar, hvis vi skulle få en tør periode.

Teestederne vandes også i perioder gennem sæsonen, derfor er det også vigtigt at dette kan gøres optimalt. Vi har 6 huller, hvor der ikke er automatisk vanding på. Vi har i baneudvalget bestemt, at dette skal laves de næste år. Derfor har vi i år lavet vanding på hul 13 & 17, så vi nu kun mangler 4 huller. Planen er, at vi laver resten i løbet af de 2 næste år.

Samtidig vil vi renovere gult teested 13 og rødt teested 17. Begge teestederne er hårdt ramt af tørken sidste år. De renoveres, det vil sige nyt vækstjord, fremtidig vanding og til slut lægge rullegræs, så de hurtigst muligt kan tages i brug igen. Dette arbejde skulle gerne være færdigt i starten af maj. Der vil blive lavet midlertidige teesteder imens arbejdet udføres.

For at banen kan holdes i fin stand er det vigtigt at maskinparken fungerer optimalt. Derfor er indkøbt ny brugt greenklipper og en ny brugt fairwayklipper. Disse erstatter de gamle slidte og defekte. Vi håber og tror på, at det giver en mere stabil sæson uden de helt store og dyre nedbrud på maskinparken. Derudover er der købt ny marksprøjte til flydende gødning, som kan bestå det lovpligtige syn. Og til sidst er der købt en gødningsspreder til gødning af greens og teesteder.

Græsset på Driving Rangen og par-3 banen klippes af frivillige, og der har været et ønske om at flytte klippedagen fra torsdag til tirsdag. Derfor lukker vi for boldmaskinen mandag aften, når der samles bolde, og der åbnes igen når klipning er foregået tirsdag formiddag ca. kl. 10-11.

Der er igen i år mange frivillige, som har meldt, at de gerne vil hjælpe, og det er vi rigtig glade for. Uden jer ville vi ikke kunne holde banen så flot. Skulle der stadig være nogen, som gerne vil give en hånd med, og som ikke allerede har meldt sig kan det ske på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på tlf. 23 28 88 38. Der er plads til alle
:-).

Kenneth